הייתה לכם זוגיות מושלמת תכננתם חתונה גדולה ומפוארת, חשבתם על כל פרט ופרט והכל היה מושקע כל כך.
בניתם חיים נפלאים בדירה מקסימה ומעוצבת, ילדים טובים, מחונכים לפי הדרך שהסכמתם עליה מראש.
על הכול חשבתם למעט על הרגע האחד הזה שבו תחליטו להתגרש.
מה קרה בדרך?
אולי השתנתם במהלך השנים, אולי אחד מכם עשה טעות שהשני התקשה לסלוח עליה, אולי התבגרתם והבנתם שאתם רוצים חיים אחרים ולא מוכנים להתפשר.
מה שלא תהיה הסיבה, סביר להניח שהמצב ביניכם לא טוב כבר פרק זמן כלשהו.
אתם חסרי מנוחה, לא סבלניים זה לזה, בקושי מדברים ובוודאי לא מתחשק לכם לבלות יחד.
הילדים בוודאי מרגישים וסובלים, הסובבים אתכם מרגישים שמשהו לא תקין באווירה הכללית, אבל אף על פי שהמצב קשה, הרגע שבו מישהו מכם זורק לאוויר את המילה גירושין והאחר מסכים אתו, זהו הרגע הקשה יותר.
מה עושים עכשיו?
חשוב להבין שהדרך שבה תבחרו לפעול תהיה משמעותית ותשפיע על כל הליך הגירושין שלכם, על הקשרים העתידיים עם הילדים, הכספים שתבזבזו, על טיב ההסכם ועל השנים הבאות.
זוגות רבים מצאו עצמם כרוכים בהסכם גירושין גרוע שהוביל לשנים ארוכות של מלחמות בין הצדדים בבתי משפט, כספים שנשפכו על עורכי דין וגרמו כאב ועוגמת נפש גדולים זה לזה וגם לילדים.
השלב הראשון הוא להגיע לגישור. בעבר היה מתחיל הליך הגירושין בפתיחת תיק והגשת תביעה בבית הדין הרבני,
אך משנת 2016 נכנס לתוקפו החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה אשר מחייב כל זוג המבקש להתגרש להתייצב תחילה ביחידות הסיוע לבתי המשפט ולהיפגש עם עובדי סוציאליים עורכי דין ואנשי מקצוע נוספים.
תפקידם של אנשי הסיוע הוא להציע חלופה לבית המשפט ולחסוך בתהליך, בהוצאת כספים מיותרת וחשוב יותר, למנוע פגיעה מיותרת בכם ובילדים.
זוגות רבים בוחרים בפניה לגישור ומוותרים מראש על פניה לבית הדין מאחר שממילא יצטרכו לעבור את התהליך ועל ידי פניה ישירה להליך הגישור ההליך מתקצר ונחסך זמן הייעוץ ביחידות הסיוע.
הליך הגישור
את המגשר תצטרכו לבחור בעצמכם ומומלץ להיעזר בהמלצות מהסביבה הקרובה על מגשרים מקצועיים ואנושיים.
המגשר בשונה מבתי המשפט הוא עבור שני בני הזוג אוזן קשבת וכתף תומכת לאורך התהליך.
הפגישות נערכות באווירה נינוחה וניתנת אפשרות לבני הזוג להעלות את מצוקותיהם וחששותיהם מהליך הגירושין והמגשר תפקידו לעזור לשני בני הזוג לפתור את הדילמה בצורה הטובה ביותר לשניהם,
בלי שאף אחד ירגיש נפגע או מופסד יתר על המידה.
הליך הגישור נמשך בדרך כלל כחמש, שש פגישות במהלכן תפגשו עם המגשר יחד ולחוד,
תעלו את טענותיכם, יבדקו אינטרסים ואפשרויות ביצוע בנושאים שונים כמו מגורים, תשלומי מזונות, חלוקת רכוש ועוד.
לאחר שתחתמו אצל המגשר על הסכם גירושין הוא יועבר לבית משפט לענייני משפחה ולאחר תשלום אגרה וחתימת שופט, יהיה לכך תוקף חוקי וכבר תהיו למעשה גרושים.